29. 6. 2022.

Bilten Putnik, leto 2022.


Ove godine leto je kasnilo nedelju dana; prosto dok nema Putnika ne može ni da se promeni godišnje doba. Ali, sad kad je tu i novi broj elektronskog biltena Planinarskog saveza Vojvodine i leto konačno može da počne!

U novom Putniku se naravno našao i jedan moj tekst (jer kako odbiti odgovornog urednika Vladu Banića kad te lepo zamoli, više puta), ali ovaj put sa moje strane ide i jedan mali presedan: čini mi se da prvi put još od prvih tekstova prenetih u Putniku (a ima tome više godina) šaljem nešto staro godinu dana umesto ganc novih utisaka.

Razlog je banalan - od poslednjih par objavljenih tekstova nijedan mi se ne dopada dovoljno da ga vidim i u Putniku, a iako sam dobio baš dosta pozitivnih komentara na priču sa Koziakasa (po običaju, uglavnom od ljudi za koje nikad ne bih pomislio da čitaju nešto što napišem) rekao sam da to neću više deliti i po tom pitanju nameravam da ostanem čovek od glupih principa.

Dakle, u novom broju Putnika ide tekst o Šomrdi i najvišim vrhovima nacionalnog parka Đerdap. Ako u Srbiji još uvek postoje nedovoljno posećena i istražena planinska prostranstva, to bi moralo biti tamo negde...

Uživajte.


Kao i uvek, integralnu verziju teksta, sa mnogo više fotki, možete pročitati na blogu: https://www.perpetuummobile.blog/2021/12/somrda.html

Ostatak Putnika (iz kog bih izdvojio fantastatičan prilog koleginice Vesne Đoković - ne tekst već bukvalno pravi putopis - sa maratona u Jerusalimu) pojaviće se nekad na stranici http://planinari.org.rs/putnik/Putnik119.pdf, a ako se ne pojavi u dogledno vreme cimajte Vladu Banića na gorstaci.indjija@gmail.com. Biće mu drago!Нема коментара:

Постави коментар