31. 12. 2023.

Bilten Putnik, zima 2023.


Iako je kalendarska zima počela pre deset dana, vreme napolju još uvek izgleda kao kasna jesen, i po svoj prilici snežne čarolije ćemo morati još malo da sačekamo.

Ali, nema više čekanja na novi broj biltena Putnik, koji nam je u poslednjim satima 2023. godine glavni i odgovorni urednik Vlada Banić ubacio u inbokse kao Deda Mraz u dimnjak, u pravo vreme za čitanje i uživanje preko praznika.

Kao i obično, u novom Putniku i jedan moj tekst - o Đeravici kao bivšem najvišem vrhu Srbije (doduše, pisan još letos ali mislim da je dovoljno evergreen, da ne kažem zimzelen, da se čita i u zimskom ambijentu), a pored njega još mnogo tekstova stalnih i omiljenih pisaca priča sa planina i svih meridijana, za razbijanje dokolice i novogodišnjeg mamurluka.

U nastavku sledi moj prilog u zimskom Putniku. Uživajte.




Tekst je prvobitno objavljen na blogu, ovog puta u istoj verziji kao i u Putniku, ali sa mnogo više fotografija, pa koga interesuje neka baci pogled:


A osim standardnog teksta, red je da predsednik Planinarskog saveza Vojvodine uputi i novogodišnji pozdrav i čestitku članovima saveza i svima koji se tako osećaju:




Toliko za ovu godinu. U sledećoj nas očekuju nove avanture, nova putovanja i naravno nove priče koje ćemo ispričati kad dođe vreme.

Do tada, ostanite u pokretu!


 

Нема коментара:

Постави коментар