24. 9. 2021.

Bilten Putnik, jesen 2021.


Kao i obično, sa smenom godišnjih doba dolazi nam i novi broj biltena Putnik, elektronskog glasila u izdanju Planinarskog saveza Vojvodine.

Dobar deo ove godine nisam pisao ni objavljivao nove tekstove (potrudiću se da to nadoknadim u mesecima koji dolaze), pa tako mojih priloga nije bilo ni u prošla dva broja Putnika. Zato me je glavni i odgovorni Vlada Banić zamolio da se iskupim tako što ću umesto jednog za novi broj poslati dva teksta, a treći (gratis!) mi se nekako sam nametnuo kao logičan deo celine.

Povratak na stranice Putnika, na velika vrata, sledi u nastavku.







Za one koji više vole da gledaju slike nego slova, sva tri teksta su ranije objavljena na blogu, sa mnogo više ilustracija, i mogu se videti na sledećim linkovima: Vlaška planina, Greben planina, Ruj.

Kompletan novi broj Putnika bi u nekom trenutku trebalo da se pojavi na sledećoj adresi: https://planinari.org.rs/putnik/Putnik116.pdf, mada je ovaj deo sajta PSV u poslednje vreme nešto neobično neažuran.

Kome se ne čeka toliko, može da se javi Vladi Baniću na mail gorstaci.indjija@gmail.com i pretplati na sva nova izdanja Putnika. Pretplata je besplatna, a vrednost - nemerljiva.


A osim mojih priloga, u novom broju možete čitati i nove tekstove novih i starih saradnika biltena, sa barem tridesetak destinacija na minimum tri kontinenta...

Putnik uvek vredi pročitati "od korice do korice", ali sada bih posebno izdvojio još jednu crticu. Jelena Radosavljević i Goran Tintor su likovi koje ne treba posebno predstavljati u krugovima vojvođanskih planinara i trekingaša (a posebno ne čitaocima ovog bloga), a ovog puta upoznajemo jednu mladu nadu koja još nije ni prohodala a već pravi prve planinarske korake!

Vedro, drugari!



1 коментар:

  1. Браво за <3 Ленку <3 & хвала што дишемо, бар виртуелно, здрави к и с е о н и к са тих дивних планина ... <3 <3 <3

    ОдговориИзбриши