2. 4. 2020.

Bilten Putnik, proleće 2020.


U doba korone, sa svakodnevicom sačinjenom od karantina i ograničenja kretanja, mnogi od nas imaju slobodnog vremena više nego ikad, ali ne i priliku da putuju gde žele i koliko žele. Jedan od najboljih načina prekraćivanja vremena u kući svakako je čitanje, a da makar imamo šta kvalitetno da pročitamo o boravku u prirodi (kad već ne možemo da boravimo u istoj) brine se bilten Putnik, elektronsko glasilo Planinarskog saveza Vojvodine.

U prolećnom broju Putnika za 2020. godinu možete, između ostalog pročitati i moje utiske sa malo poznate planine Babe kod Paraćina:



Tekst o Babi objavio sam ranije na blogu, a na linku možete videti i više fotografija sa ove zanimljive ture: https://www.perpetuummobile.blog/2020/02/prevrtljiva-baba.html


A kad već pričamo o Babi, red bi bio da spomenemo i jednog starijeg gospodina. Član planinarskog kluba Borkovac Ruma Petar Ninković ovogodišnji je dobitnik Plakete Planinarskog saveza Vojvodine. Kratku biografiju prekaljenog vodiča (i vrsnog kuvara!) upriličila je koleginica Neda Milošević:



Kompletno izdanje Putnika (71 strana, 27 priloga, 17 autora) možete kao i uvek preuzeti sa sajta Planinarskog saveza Vojvodine: http://planinari.org.rs/putnik/Putnik110.pdf


Po svemu sudeći, ovo proleće je za iole ozbiljnije akcije u prirodi unapred izgubljeno. Hajde da ne izgubimo i leto. Ako već ne možete da ostanete kod kuće, smanjite druženje i držite distancu od drugih. Ovo je vreme osobenjaka i usamljenika. Iskoristite ga. Da možemo na leto da se gledamo po brdima.


DOPADA VAM SE OVAJ TEKST? PRATITE BLOG perpetuuM Mobile I PREKO FACEBOOKA:

Нема коментара:

Постави коментар