8. 10. 2018.

Vojvođanska treking liga 2018: PK Borkovac najbolji u Vojvodini!


Sezona Vojvođanske treking lige za 2018. godinu završena je maratonom u Deliblatskoj peščari. Mada su šampioni otvorenog dela prvenstva i u muškoj konkurenciji već bili poznati, nikad neizvesnija završnica u konkurenciji dama razrešena je tek u poslednjem kolu, a među klubovima Planinarskog saveza Vojvodine PK Borkovac Ruma uspeo je da završi sezonu kao prvi u Vojvodini!

Ova takmičarska sezona Vojvođanske treking lige protekla je od početka do kraja u znaku beogradskog Balkana, koji je na kraju slavio i u ekipnoj i u pojedinačnoj muškoj konkurenciji u otvorenom prvenstvu Vojvodine. Međutim, u takmičenju klubova članova Planinarskog saveza Vojvodine, napeta situacija na tabeli rezrešena je tek u poslednjem kolu, a u nadmetanju između Borkovca i novosadskog Železničara uspešniji je bio rumski klub!

Budno oko direktora pred početak kraja

Osim uspeha u ekipnoj konkurenciji, Borkovac je sezonu završio i sa značajnim rezultatima pojedinaca: u ženskoj konkurenciji drugo mesto u konačnom plasmanu zauzela je naša Jelena Leptirica Radosavljević, prošlogodišnja šampionka lige, dok se na trećem mestu našla čelična dama Dubravka Duca Ivanić (ujedno i šampionka u veteranskoj kategoriji); Zoran Udovčić zauzeo je četvrto mesto među muškarcima, odnosno treće mesto u konkurenciji takmičara iz Vojvodine, dok je u kategoriji mlađih od 18 godina Jovan Malešević apsolutno izdominirao i više nego zasluženo osvojio titulu juniorskog šampiona Vojvođanske treking lige!

U bojama ruja

Veliki uspeh malog provincijskog kluba nije došao preko noći. Borkovac je u Vojvođanskoj treking ligi prešao dugačak put od jednog čoveka (čobanina, budale) koji sam gazi vojvođanske staze, preko malog tima sposobnog da tu i tamo pomrsi račune borcima za najviši plasman, do sile na koju treba računati i jednog od favorita u ovom takmičenju.

Da se ne lažemo, nije Borkovac ništa moćniji od Železničara, pa ni od Fruške gore, Jelenka, Spartaka, Zrenjanina i drugih, i ovaj uspeh je pre svega splet izuzetnih okolnosti, velike želje, mnogo truda i malo sportske sreće. Ali ovih pet takmičarskih godina bile su jedna neverovatna vožnja koja još uvek nije ni blizu kraja!

Nikad teži deliblatski pesak

Kao "kapiten" treking tima Borkovca, želim samo da se zahvalim svim članovima ekipe, od kojih je svako na svoj način doprineo ovom rezultatu. Neću da nabrajam, potrajalo bi. Hvala vam na jednoj izuzetnoj godini i hvala vam što smo podelili jedan lep san. Nadam se da sanjamo i dalje. Toliko.



DOPADA VAM SE OVAJ TEKST? PRATITE BLOG perpetuuM Mobile I PREKO FACEBOOKA:

2 коментара:

  1. Kako god, čestitke svakako idu zasluženo vama, i meni je to drago, smenjuju se ekipe na tronu, to je dobro.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako izuzmemo Balkan, ove godine je konkurencija u VTL bila izuzetno žestoka i bukvalno do samog kraja se nije znalo ko će od vojvođanskih klubova biti najbolji, ne samo Borkovac i Železničar, već su i Fruška gora i Jelenak praktično do pretposlednjeg kola bili u trci za prvo mesto, a i u poslednjem su imali teorijske šanse... Mislim da je to najveći uspeh, ne da imamo jedan tim koji dominira već 3-4 i više timova koji svi imaju podjednake šanse. Tako je celo takmičenje zanimljivije, a i drugi imaju veću motivaciju. Dobro je ispala ova priča, skroz!

      Избриши