11.01.2018.

Četiri godine bloga perpetuuM Mobile - od sada i na Pinterestu

Jedanaesti januar već godinama slavim kao drugi rođendan, mada još uvek nisam siguran da razloge za to želim da pretočim u slova na papiru, ili makar na ekranu. To je priča za neku drugu priliku. 

Sasvim slučajno (ili sasvim namerno?), jedanaestog januara pre četiri godine pokrenuo sam i ovaj blog. Nije da nisam i ranije imao pokušaja, prvenstveno kroz nekadašnje "notes" na Facebooku (postoji li to čudo još uvek?) i zlosrećnom MySpace-u (postoji li to čudo još uvek?!), ali ovo je bio moj prvi (i za sada jedini) pokušaj da sistematizujem neke svoje utiske i razmišljanja na jednom mestu, dostupnom i onima koji nisu prisutni na društvenim mrežama.

Koliko sam u tome uspeo dovoljno govori činjenica da se još uvek iskreno iznenađujem komentarima i kritikama koje čujem od ljudi kojima internet nije "druga priroda" kao mnogima danas... Koliko čitaocima znači ovo o čemu pišem, oni valjda znaju bolje od mene. Čitaoci biltena Putnik, s kojim sarađujem već nekoliko godina, prijatno su me iznenadili izborom za najboljeg pisca 2017. godine. Ne mogu da kažem da me i to nije iznenadilo. Ali dosta o tome, ko se hvali sâm se kvari, tako bar kažu, a to ne smemo da dozvolimo.

Umesto rođendanskog slavlja, perpetuuM Mobile blog obeležiće ovaj datum svečanim puštanjem u rad board-a na Pinterestu. Još uvek pokušavam da do kraja shvatim čemu to služi (a uz to i ne radi), ali eto ga. 'Leba ne ište, što bi rekli naši stari. Pa koga zanima neka baci pogled:Zimski praznici se privode kraju i već za koji dan vraćamo se u ritam na koji smo navikli. Do tada, želim vam svima uspešnu i pokretnu novu 2018. godinu. Pozvao bih vas na kolač (sa limunom), ali se plašim da mi nije baš najbolje uspeo, a sve i da jeste - nisam ga napravio dovoljno... Ako neko baš bude insistirao, dobiće recept!


DOPADA VAM SE OVAJ TEKST? PRATITE BLOG perpetuuM Mobile I PREKO FACEBOOKA:


3 коментара:

 1. Čestitam Vam kako kažu blogo rođanedan i što ste proglašeni za najboljeg pisca! Zahvaljujući vašem blogu proputovah kroz razne pustolovine i vidjeh divne planine. Vjerujte ima nešto čudno u brojevima koji prate čovjeka. Nedavno gledah film 2:22 i od tog je nastala priča koju objavih na blogu. Bilo je nevjerovatnih trenutaka vezanih za broj 2 i 22. Nego, uživajte u kolaču od limuna, upravo napravih jedan kolač u čokoladnoj varijanti.
  Mnogo uspjeha u daljnjem radu Vam želim. Srdačan pozdrav!

  ОдговориИзбриши
 2. Izvinite zapetljah slova na početku komentara, nekako se već budu otpetljala. Sretan Blogorođendan!

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Bitno je da smo se mi razumeli! Hvala na čestitkama, trudiću se da nastavim u istom stilu kao i do sada, pa se čitamo i dalje! Veliki pozdrav i sve najlepše!

   Избриши