11/12/2017

Treking sezona 2018: Kalendar takmičenja


Polako ali sigurno, 2017. godina približava se kraju. Ovogodišnja sezona Treking lige Srbije i Vojvođanske treking lige pamtiće se po mnogo čemu, između ostalog i kao godina sa najviše takmičarskih kola u dosadašnjoj istoriji trekinga kod nas. Ipak, vremena za odmor nema mnogo jer novi ciklusi takmičenja počinju uskoro. Šta nas očekuje u treking sezoni 2018. možete pogledati u nastavku teksta.

Nova sezona Treking lige Srbije imaće manje kola nego prošlogodišnja, a među sedam kola po prvi put nema novih lokacija u odnosu na prethodne godine. Jedini uslovni izuzetak su Dunavske čarolije (sa startom i ciljem u Čortanovcima na Fruškoj gori), takmičenje sa skoro dvadesetogodišnjom tradicijom koje je novo u kalendaru TLS ali i više nego dobro poznato učesnicima Vojvođanske treking lige. Vršačka transverzala, kao jedna od najboljih treking staza na ovim prostorima, vraća se u kalendar TLS, a zanimljivo će biti i prvo kolo u Kosjeriću, koje je iz standardnog avgustovskog termina pomereno u mart, što na padinama Maljena može da znači i pravi zimski ambijent. Takođe nas očekuju i dve trke na Ozrenu: standardna sokobanjska staza i nova staza za master kup u okviru Dana planinara Srbije, koja će se samo delimično poklapati sa starom.

Ceo kalendar takmičenja u Treking ligi Srbije izgleda ovako:Što se tiče Vojvođanske treking lige, iznenađenja u kalendaru ima manje nego u TLS, ali je najveće iznenađenje ujedno i najneprijatnije: u 2018. godini neće biti trekinga u Subotici, kolevci srpskog trekinga, na terenima Subotičke peščare koji su iz godine u godinu obarali sve rekorde po broju učesnika i odličnoj organizaciji. Dobra vest je da će Novogodišnji maraton u Šidu ipak biti održan uprkos organizacionim teškoćama, a da li će Somborci rešiti nesuglasice sa upravom rezervata prirode Gornje Podunavlje zbog kojih je staza oko Kupusine izmeštena među nezanimljive bačke njive, ostaje da se vidi.

Ceo kalendar takmičenja Vojvođanske treking lige izgleda ovako:Ono što je sigurno je da manje kola u obe lige znači i manje prostora za kalkulacije, pa se može očekivati žestoka borba za plasman od samog početka, a koji tim ima najbolje izglede za sada je nezahvalno prognozirati. Hoće li nova sezona doneti iznenađenja i na tabelama, videćemo uskoro.


DOPADA VAM SE OVAJ TEKST? PRATITE BLOG perpetuuM Mobile I PREKO FACEBOOKA:

Нема коментара:

Постави коментар