05/12/2016

U susret treking sezoni 2017. - Kalendar takmičenja


Do kraja 2016. godine ostalo je nešto manje od mesec dana, a polako se privodi kraju i planinarska sezona. Što se tiče trekinga, ovogodišnji ciklusi takmičenja završeni su još u oktobru, trkama na Grzi (Treking liga Srbije) i na Fruškoj gori (Vojvođanska treking liga), a nova sezona počinje već u januaru. Šta nas od trekinga čeka u 2017. godini, pogledajte u nastavku teksta.

Godine 2017. održavaju se šesta sezona Vojvođanske treking lige (VTL) i treća sezona Treking lige Srbije (TLS), čiji kalendar je ove godine proširen i obuhvata devet kola, plus još dva promo kola koja se neće bodovati u generalnom plasmanu. Uz standardnih devet kola VTL, od kojih će se dva bodovati i u okviru TLS, to čini jedan respektabilan kalendar od čitavih 18 treking akcija! Slede kalendari takmičenja u obe treking lige za 2017. godinu.




Kao što se može zaključiti iz kalendara, u VTL nema iznenađenja za 2017. godinu, sve su to dobro uhodane akcije i proverene staze (mada se u Čortanovcima uvek može očekivati nešto neočekivano). I ove sezone se pojedina kola boduju u oba takmičenja, a ovog puta su to Novogodišnji maraton u Šidu i Memorijal Mihajlo Kampoš u Subotici. Što se tiče Treking lige Srbije, novine u kalendaru su staze Žeželj i Bešnjaja (od koje se očekuje mnogo jer kolo organizuje šampionska ekipa za 2016. godinu PEK Gora iz Kragujevca) i Jastrebac u režiji istoimenog kruševačkog kluba, koji su se na promo kolu 2016. pokazali kao dovoljno dobri organizatori da bi im se poverila realizacija redovnog takmičarskog kola.

Šid
Subotica
Žeželj
Jastrebac

Sezone 2017. očekuju nas i dva promo kola TLS, i to oba tokom jula. Prvo će biti održano u sklopu Dana planinara Srbija u Pribojskoj banji, a mada staze još uvek nisu definisane izbora u varošici smeštenoj između Zlatibora, Zlatara i Pobijenika ima sasvim dovoljno. Drugo promo kolo održava se na Svrljiškim planinama kod Niša, kao "generalna proba" pred uključivanje ove akcije u takmičarski deo treking kalendara u sezoni 2018.

Pribojska banja

Ostatak kalendara TLS sastavljen je od staza dobro poznatih učesnicima prethodnih sezona ovog takmičenja, a neke od njih će možda i poslednji put ugostiti trkače TLS. Ne zbog nedostatka kvaliteta ili loše organizacije, već jednostavno zbog toga što će se Komisija za planinarski treking Planinarskog saveza Srbije narednih godina truditi da uključi što više raznovrsnih akcija iz svih krajeva Srbije i na taj način razvija pre svega treking kao takmičarsku disciplinu, ali i turističke potencijale srpskih planina.

Kraj sezone TLS i 2017. biće na Grzi

U svakom slučaju, pred nama je još jedna sezona koja obećava zanimljivo takmičenje, dobru sportsku borbu i mnogo uživanja na planinarskim i pešačkim stazama širom Srbije. Treba li još nešto?

Dopada Vam se ovaj tekst? Pratite perpetuuM Mobile i preko Facebooka.


Нема коментара:

Постави коментар